#1 2012-07-16 12:38:17

 MixerPL

Administrator

7552693
Skąd: Poland
Zarejestrowany: 2012-06-13
Posty: 63
Punktów :   
WWW

Pogotowie Komputerowe

Witam
W związku z takowym działem, postanowiłem iż będę czynny jako pogotowie komputerowe.
Pomagam w bugach z Gothiciem, instalacją oraz innymi błędami komputerowymi.
Pisać w temacie, lub dzwonić 518 291 279


"Pod mym berłem drży magia ciemności Wojna, mym żywiołem wojownicy bez dusz na me rozkazy. Wolność to tylko wspomnienie Bo prawdziwa siła leży w umyśle. Czy wciąż chcesz stawić mi czoła ? Czy zagrasz w grę, gdzie stawką jest śmierć ? Tylko po to, by odzyskać wolność?" - Xardas

Offline

 

#2 2012-07-19 15:30:10

Milten

Administrator

status www.ka4rs@aqq.eu
38386796
Zarejestrowany: 2012-06-09
Posty: 75
Punktów :   

Re: Pogotowie Komputerowe

mixerowy helpik???

to wytłumacz mi dlaczego jak mam 1 gb ramu ddr bodajże ?? nie chyba nie to gra w k, której potrzebny jest 700 mb wyskakuje błąd
ze skryptami.. czytając to wywnioskowałem brak wystarczajacej ilości ramu ;c


"..a Milten został największym magiem ognia"

Offline

 

#3 2012-07-19 15:34:49

 MixerPL

Administrator

7552693
Skąd: Poland
Zarejestrowany: 2012-06-13
Posty: 63
Punktów :   
WWW

Re: Pogotowie Komputerowe

Hmm opisz szczegółowo co ci wyskoczyło - jaki napis. Jeżeli jest to problem ze skryptami - może to być albo za mała prędkość procesora lub twoje minimalne wymagania są za słabe. Spróbuj otworzyć to tak : PPM>Otwórz...>Otwórz jako administrator>OK


"Pod mym berłem drży magia ciemności Wojna, mym żywiołem wojownicy bez dusz na me rozkazy. Wolność to tylko wspomnienie Bo prawdziwa siła leży w umyśle. Czy wciąż chcesz stawić mi czoła ? Czy zagrasz w grę, gdzie stawką jest śmierć ? Tylko po to, by odzyskać wolność?" - Xardas

Offline

 

#4 2012-07-19 15:44:51

Milten

Administrator

status www.ka4rs@aqq.eu
38386796
Zarejestrowany: 2012-06-09
Posty: 75
Punktów :   

Re: Pogotowie Komputerowe

błąd tyczy się minecraft'a. po loadingu minecraft się wyłącza i wyskakuje błąd a dokladniej notatnik:

hss_er_pid (nazwa notatnika)

gra jest na platformie java instalowalem jave najnowsza ale chu*a nic nie poradziło ;c

za mało ramu (tak mi sie wydaje )


"..a Milten został największym magiem ognia"

Offline

 

#5 2012-07-19 15:58:36

 MixerPL

Administrator

7552693
Skąd: Poland
Zarejestrowany: 2012-06-13
Posty: 63
Punktów :   
WWW

Re: Pogotowie Komputerowe

Nie
To nie to
Też tak miałem. Oto rozwiązanie :
Na początek ściągnij sobie Game Boostera (Dodaje ram i przyspiesza system oraz procesor)
Ponadto jest to błąd karty graficznej i jej sterowników. Takie karty które nie obsługują OPENGL szybko się psują.


"Pod mym berłem drży magia ciemności Wojna, mym żywiołem wojownicy bez dusz na me rozkazy. Wolność to tylko wspomnienie Bo prawdziwa siła leży w umyśle. Czy wciąż chcesz stawić mi czoła ? Czy zagrasz w grę, gdzie stawką jest śmierć ? Tylko po to, by odzyskać wolność?" - Xardas

Offline

 

#6 2012-07-19 16:03:23

Milten

Administrator

status www.ka4rs@aqq.eu
38386796
Zarejestrowany: 2012-06-09
Posty: 75
Punktów :   

Re: Pogotowie Komputerowe

jak mówisz że błąd tkwi w karcie graficznej to muszę ściągnąć sterowniki??

wytłumacz mi w punktach co mam robić?!


"..a Milten został największym magiem ognia"

Offline

 

#7 2012-07-19 16:14:57

 MixerPL

Administrator

7552693
Skąd: Poland
Zarejestrowany: 2012-06-13
Posty: 63
Punktów :   
WWW

Re: Pogotowie Komputerowe

Jest kilka sposobów, niestety musisz próbować :

Na początek zainstaluj Zainstaluj Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86).

I Rozwiązanie

1.Pobrać sterowniki do karty graficznej obsługujące OnepGL Extension Viewer 3.3
http://www.download.net.pl/2789/OpenGL- … on-Viewer/
2.Po zainstalowaniu, spróbować uruchomić Minecraft.
3.Jeżeli i to nie pomoże jest jeszcze rozwiązanie.
4.Pobierz najnowszą Java.
5.Włącz Minecraft jako administrator.
6.Dodaj proces java.exe do wyjątków w programie antywirusowym (jeżeli taki masz)
7.Włącz minecrafta.

II Rozwiązanie

1.Wejdź w folder "natives" (Start -> Uruchom -> %appdata% -> .minecraft -> bin -> natives)
2.Zrób backup pliku OpenAL32.dll ( zamień nazwę tak abyś pamiętał że to kopia ;D np. Backup_OpenAL32.dll)
3.Idź do folderu system32 (C:\WINDOWS\system32)
4.Skopiuj plik OpenAL32.dll z folderu "system32" do folderu "natives"
Jeżeli to nie pomoże po prostu backup pliku OpenAL32.dll wklej z powrotem do folderu "natives"

III Rozwiązanie


1.Przejdź do Start ->Panel Sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność(ustawiena) ->(ponownie) zaawansowane -> (Pamięć wirtualna -> Zmień) -> Rozmiar początkowy ustaw taki jak maksymalny (lecz zapamiętaj rozmiar początkowy gdybyś chciał to odwrócić)
2.Gdzie znajduje się plik minecraft.exe utwórz notatnik  z nazwą Minecraft.bat a jego treść ma zawierać : java -Xmx768M -Xms256M -jar minecraft.exe
Minecraft uruchamiaj za pomocą tego notatnika.


IV Rozwiązanie

Po prostu zainstaluj mineshaftera


Jakby coś nie działało dalej to pomyśle jeszcze.


"Pod mym berłem drży magia ciemności Wojna, mym żywiołem wojownicy bez dusz na me rozkazy. Wolność to tylko wspomnienie Bo prawdziwa siła leży w umyśle. Czy wciąż chcesz stawić mi czoła ? Czy zagrasz w grę, gdzie stawką jest śmierć ? Tylko po to, by odzyskać wolność?" - Xardas

Offline

 

#8 2012-07-20 20:32:17

Milten

Administrator

status www.ka4rs@aqq.eu
38386796
Zarejestrowany: 2012-06-09
Posty: 75
Punktów :   

Re: Pogotowie Komputerowe

Skopiować to ty se możesz 'jeszcze  pomyśle' widziałem juz tak samo napisana tresc na mpcforum...

Game booster i tak nie pomaga, nie ma aktualizacji do moich sterownikow, może OpenGL Extension Viewer mi pomoże

tak czy inaczej problem nie rozwiązany


"..a Milten został największym magiem ognia"

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
buty na deske kod dla listonosza domofon szczepienie agrestu numery telefonów do chłopaków wiejskie życie dni logowania